Danijel Dacha Marković je momak koji je odrastao u Laćarku i u njemu stekao obrazovanje. Kulinarstvo je nešto što ga je oduvek privlačilo a sada živi svoje snove. Put ga je odveo u daleku Kanadu.
Kuvar Danijel Dača Marković se zainteresovao za hranu i kuvanje još u ranoj mladosti, dok je stajao pored mame kada je ona kuvala u kuhinji i istražujući seoska polja njegovog seoskog imanja. Danijel je imao veliku sreću što je imao priliku da uzgaja i bere svoje proizvode i pravi svoje poslastice još od kad je bio dete.
Prvo iskustvo sa kulinarastvom našeg Danijela bilo je iz ratnih vremena. Kao izbeglica, veliki deo njegove hrane dolazio je preko Crvenog krsta. Njegov kulinarski put je započeo u srednjoj školi, a zatim je otišao na fakultet da studira hotelijerstvo i gastronomiju u Beogradu. Emigrirao je u Kanadu i odlučio da oblikuje svoje znanje o kanadskoj kulturi putujući zemljom od zapadne do istočne obale, proučavajući njihovu različitu hranu i sastojke. Tokom ovog putovanja, kuvar Danijel je razvio svoju opsesiju i želju za usavršavanjem recepta.
Oženjen je i otac jednog deteta. Njegov rad možete pratiti na njegovom Instagram nalogu- @dachascooking
Trenutno je zaposlen u Elora Mill Hotel & Spa u Kanadi, a o njemu pišu najveći mediji koji se bave kulinarstvom u toj zemlji. Svetski, a naš!